האם אתה מעוניין בשינוי הנטייה המינית שלך?

הכשרה מקצועית


התואר הראשון בפילוסופיה כלל גם קורסים על פרויד ופעולות המוח. במבט לאחור, הקורסים בפילוסופיה לא היו יעילים להובלת אדם למודעות עצמית או השגת משמעות בחיים. אך הלימוד בתואר העניק לי כושר אנליטי ותקשורת ברמה גבוה. בנוסף, השהיה בעיר ניו יורק ותכנית הלימודים הרחבה, פתחו אותי לעולם רחב בכל הקצוות, מגריניץ וילג, עד לשכונות החרדיות בברוקלין.

 


השיטה של טרפיה נרטיבית מסייעת לאנשים להתבונן בחיים שלהם כסיפור שהם מייצרים, ומאפשרת להם לראות את הסיפור באופן יותר חיובי. מתוך כך נפתחת אפשרות לכתוב את הסיפור אחרת.

 


הקורס מסמיך את משתתפיו להדריך יחידים, נשואים וזוגות שנקלעים בקשיים חיי המין שלהם. הקורס מספק ידע רחב מאוד בתחום.

 


הקורס מהווה סקירה של מגוון נושאים בתחום הפסיכותרפיה. הועבר על ידי רשימה ארוכה של מומחים בתחום מדרגה ראשונה: דר. מיכאל אבולעפיה, דר. יצחק מנדלבאום, דר. גדי ליסק, מר. יעקוב נאור, עו”ס דפנה עבדי, ועוד. הקורס מיועד לאנשים העוסקים בתחום ואינו מהווה הסמכה למטפל בפני עצמו.

 


בקורס במכון לטיפול בטראומה, למדתי את הבסיס של שיטת “החוויה הסומטית” (Somatic Experiencing). שיטה מהפכנית זו, עובדת על ידי התרכזות בתחושות הגוף, ומאפשרת לקליינט לשחרר תסבוכות רגשיות ומחשבתיות דרך שחרור פיזי.

 


תפקידי כחבר צוות בסדנה של ארגון זה, לא היה לימוד אקדמי. הוא אפשר לי להכיר מקרוב קהילה של גברים שעושים מאמצים לעבור שנויים במשיכה המינית שלהם. ראיתי את התכונות המשותפות במשתתפים, והתרשמתי מאוד מהשיטות הייחודיות של הארגון. אחת המסקנות שלמדתי מסדנה זו היא שהגישה הטיפולית הקונבנציונלית בה המטפל הוא מול המטופל, היא לא הדרך הכי מוצלחת. למדתי מהסדנה את החשיבות של לא להיות ה”מומחה”, אלא לבוא בגישה חברית.

 


על אף שאני דתי, אין לי בעיה לעבוד עם קליינטים המקיימים אורח חיים הומוסקסואליים. בדרך כלל התעסקות עם היחס של הדת להומוסקסואליות אינו מקדם תהליך חיובי עם הקליינט. עם זאת, הקשר שלי לחסידות, קבלה ורוחניות כן משפיע על תהליכים חיוביים עם קליינטים — הן על ידי כך שהם מחזקים אותי באופן אישי והן על ידי כך שתורת הסוד מהווה השראה חיובית על התרפיה.

 


אחרי כמעט עשרים שנה של נישואין ואבהות לילדים נפלאים, אני יכול לומר שהשנים לפני הנישואין שלי היו מלאות מהפכות נפשיות קשות. נזקקתי בתקופה הזאת לפנות לעזרה למספר אנשי מקצוע. גם היום, למרות שהמצב שונה בתכלית, אינני נמנע לעתים לפנות לאנשי מקצוע לעזרה נפשית. כך שלמרות שכעת אני בעיקר בעמדה של להשפיע טוב על אחרים, אני מעדיף שלא לסווג אנשים כ”מטפל” או “מטופל”.

 


אינני סומך על הלימוד הפורמלי בלבד. אני משתדל להשלים ידע על נושאים הקשורים לפסיכותרפיה בכל דרך אפשרית: קריאת ספרים, מאמרים באינטרנט, סרטוני מידע, מפגשים אישיים עם מומחים ועוד—החל מכתבים מייסדים של יונג, ועד לכתבים של דמויות מהפכניות היום כמו רוברט בליי. נפגשתי וראיינתי מספר מומחים בתחום שנוי המשיכה:דייוויד מת’סון CMHC , דר. ניקולוס קומינגס, דר. ארטור גולדברג, שלומו זלמן ג’סל MA, ועוד. ראוי לציון הוא לימוד של התיאוריה של מייסד שיטת “טרפיה ראפאראטיבית” – דר. ג’וזף ניקולוסי. 

contact-button-2